به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، جامعه روحانیت مبارز عصر دوشنبه 24 مهرماه با حسن روحانی رئیسجمهور دیدار کرد.
در این دیدار تعدادی از اعضای جامعه روحانیت مبارز حضور داشتند و مهمترین پیشنهادات و مسائل خود را در ارتباط با عملکرد دولت جدید مطرح کردند.
در این نشست مشترک حججاسلام تقوی، شبستری، سعید مهدوی کنی، ابوترابی و مصباحیمقدم حضور داشتند.
حوزه احزاب خبرگزاری فارس 28 تیرماه سال جاری از دیدار جامعه روحانیت مبارز با حسن روحانی رئیسجمهور خبر داده و اعلام کرده بود: «هیأتی از جامعه روحانیت مبارز با رئیسجمهور دیدار میکند و لیست تذکرات و پیشنهادها به روحانی آمادهشده است»
در ابتدای این دیدار حجتالاسلام سیدرضا تقوی قائممقام جامعه روحانیت مبارز ضمن تبریک ریاستجمهوری دوره دوم به روحانی اظهار داشت: دوست داشتیم این دیدار زودتر انجام میشد، ما از مواضع اخیر شما در پاسخگویی به سخنان ترامپ تشکر میکنیم و معتقدیم این دیدار از باب زیارت اخوان است.
قائممقام جامعه روحانیت مبارز افزود: در دوره انتخابات مطالبی از سوی شما مطرح شد که انتظار بود پس از انتخابات تکرار نشود چراکه برخی سخنان به اقتضای انتخابات و ازاینرو تکرار آن نگرانکننده بود.
وی تصریح کرد: ما معتقدیم شما شخصیتی ولایی و مرید رهبری هستید و هرگز نباید بین شما و رهبری نوعی جدایی احساس شود، کمک دولت به نهادهای دینی در دوره شما باید بیشتر شود چراکه طبق سفرهایی که داشتهایم مشاهده کردیم بین دستگاههای دولتی و روحانیت حفرهای پدید آمده که شایسته نیست و باید برطرف شود.
تقوی خطاب به روحانی تأکید کرد: ارتباط شما با روحانیت سازمانیافته نیست و نهاد ریاستجمهوری باید زمینه ارتباط سازمانیافته با روحانیت را فراهم کند.
به گزارش فارس، در ادامه این نشست، آیتالله مجتهد شبستری نیز ضمن تبریک انتخاب مجدد روحانی به عنوان رئیسجمهور منتخب درباره مسائل فرهنگی و اقتصاد مقاومتی موضوعاتی را مطرح کرد و اظهار داشت: بدآموزی فضای مجازی برای نسل جوان و القای شبهات دینی در این فضا بسیار است، البته ممکن است شما بگویید رسیدگی به این وضعیت وظیفه روحانیت است که باید گفت روحانیت در این زمینه کار کرده و میکند.
*آیتالله شبستری: رئیسجمهور برای جلوگیری از ناهنجاری فضای مجازی اقدامات لازم را انجام دهد
این عضو جامعه روحانیت مبارز همچنین افزود: اگر دولت در این زمینه بیشتر فعالیت کند برای مهار ناهنجاریهای فضای مجازی مناسب است؛ ما هم نمیگوییم فضای مجازی بسته شود اما بخشهای ناهنجار باید محدود شود و فیلتیرنگ هوشمند باشد.
وی با اشاره به تشکیل کمیسیون خاص در مجمع یکی از وظایف آن را رسیدگی به وضعیت فضای مجازی دانست و گفت: مجلس، خبرگان و مجمع در این زمینه فعالیت خواهند کرد و بهتر است رئیسجمهور نیز در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند.
در ادامه این نشست حجتالاسلام سعید مهدویکنی نیز ضمن ابراز خرسندی از انتخاب وزرایی که کمتر شائبه جناحی دارند، از از عدم انتخاب وزیر آموزش عالی، تناقض بین اسناد بالادستی و دروس دانشگاهی انتقاد و بر لزوم اصلاح این وضعیت تاکید کرد.
*مهدویکنی:وزیر علوم باید فردی منطبق با دیدگاه رهبری باشد
مهدویکنی با بیان اینکه برای وزارت علوم باید فردی منطبق با دیدگاه رهبری انتخاب شود و تمرکز بر روی آموزش عالی لازم است،گفت: از اقدامات لازم در این زمینه تمرکز بر روی ارتقای کیفی و مسائل تربیتی است و از نظر کیفی باید کار بیشتری صورت گیرد.
به گزارش فارس، حجتالاسلام سید مهدی طباطبایی نیز ضمن تسلیت شهادت امام سجاد (ع)، به انتقادات از برجام اشاره کرد و گفت: برخی مسئولان درباره برجام با ضعف برخورد کردند، درحالی که در برجام باید از کسانی که دستاندرکار این مسئولیت بودند تشکر کرد چراکه دشمن دردش آمده و با لطف خدا تفرقهها تبدیل به وحدت شد.
*تاکید ابوترابی بر لزوم پررنگ شدن اندیشه سیاسی امام
در ادامه این نشست حجتالاسلام ابوترابی ضمن طرح اندیشه سیاسی حضرت امام اظهار داشت: این اندیشه بر اصولی استوار است که متاسفانه امروز خیلی پررنگ نیست.
این عضو جامعه روحانیت مبارز تاکید کرد: باید بر روی موفقیتهای نظام و ایستادگی در برابر جبهه استکبار جهانی تکیه و نباید این امر به صورت یک امر معمولی قلمداد شود.
وی گفت: در حوزه اقتصادی قدرت خرید مردم تا 60 درصد کاهش یافته که این وضعیت نگرانکننده است و آنهایی که دستی بر قدرت دارند نباید در برابر فساد بیمحابا رفتار کنند.
ابوترابی تاکید کرد: احساس میشود قوای سهگانه با هم نیستند اما اگر رئیسجمهور با توجه به جایگاهی که دارد چنانچه اراده کند میتواند مجلس را در مسائل اصولی همراه کند.
این عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه میتوان جریانهای سیاسی را از تقابل سیاسی خارج کرد، افزود: بدهیهای دولت در حدود 50 درصد است در حالی که باید تا 15 درصد محدود شود و ظرفیت مالی جز با کاهش هزینهها و افزایش درآمد ممکن نیست.
وی همچنین تصریح کرد: دوستان در جامعه روحانیت اتفاق نظر داشتند که باید ارتباط بیشتری بین رئیسجمهور و جامعه روحانیت وجود داشته باشد.
در ادامه این نشست مشترک، حجتالاسلام مصباحیمقدم ضمن تشکر از مهار تورم از عدم تحقق کامل رونق اقتصادی و استمرار رکود در حوزههای صنعت و معدن انتقاد کرد.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز درباره بودجه دولت و کسری بودجه و نیز مصرف بیرویه انرژی و رشد سالانه آن که بالای 8 درصد است نیز مباحثی را مطرح کرد.
وی درباره راه حل این موضوعات به استفاده از ظرفیت داخلی اقتصادی ملی کشور اشاره کرد و گفت: ظرفیت نقدینگی کشور حدود یک تریلیون و خردهای است که بخشی از آن واقعی نیست و 300 هزار میلیارد تومان نقدینگی قابل استفاده برای تولید وجود دارد.
مصباحیمقدم تصریح کرد: در بخش انرژی میتوان با بهینهسازی مصرف آن یک صرفهجویی بزرگی داشت و به عنوان مثال دولت روحانی با تولید 500 میلیون متر مکعب گاز کار خود را شروع کرد و الان 730 میلیون متر مکعب گاز تولید میشود که همه آن مصرف میشود لذا با مهار مصرف انرژی میتوان صادرات زیادی داشت.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز همچنین به اصلاح نظام بانکی اشاره کرد و یادآور شد: درباره آمار رشد و نرخ بیکاری لازم نیست شخص رئیسجمهور این مباحث را مطرح کند و بهتر است این آمار را به صاحبنظران بدهند تا ارائه کنند تا کمتر مورد مناقشه قرار گیرد.
به گزارش فارس، در این نشست روحانی یاد و خاطره شهدای جامعه روحانیت از جمله شهید مفتح، شهید باهنر، شهید بهشتی و مرحوم آیتالله مهدوی کنی، مرحوم موسوی اردبیلی و هاشمی رفسنجانی را گرامی داشت.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به مسائل مورد دغدغه اعضای جامعه روحانیت گفت: بنده از سال 1347 بهطور مداوم خدمت رهبری رفتوآمد داشتم و ممکن است نظراتی داشته باشم که خدمت ایشان عرض خواهم کرد اما مبنای من حرف نهایی است که ایشان میگویند.
وی افزود: آن زمانی که من مجلس یا دبیرخانه بودم نظر خود را بهصراحت میگفتم اما هرجا که ایشان قانع نمیشدند و نمیپذیرفتند من اطاعت میکردم؛ در برجام هم همینطور بود، هرجا که ایشان قانع نمیشدند و نظر خود را شفاهی یا کتبی میگفتند عمل میکردم و به وزرا هم گفتهام وقتی خدمت رهبری میرسید به دستورات ایشان عمل کنید و به من هم اطلاع دهید.
روحانی با تأکید بر اینکه تلاش ما این است که ارتباط ما با روحانیت و علما برقرار باشد درباره مسائل فرهنگی گفت: درباره فضای مجازی بهترین راهحلی که پیدا کردیم این است که با مدیران آن ارتباط داشته باشیم تا آن شبکههایی که نمیخواهیم را مسدود کنند و روزانه کانالهایی بسته میشود که اگر نمیشد دهها هزار شبکه برقرار بود، البته در دنیا کنترلها محدودتر و درباره کانالهای تروریستی و مواد مخدر است.
رئیسجمهور بابیان اینکه در بحث اقتصادی ما خیلی مشکلداریم و آمارها را مرکز آمار و بانک مرکزی تولید میکنند و ما سفارش نمیکنیم، گفت: اعتماد کافی به سرمایهداران داخلی که میتوانند سرمایهگذاری کنند وجود ندارد و معلوم نیست سرمایهدار تا کجا میتواند سرمایه داشته باشد و سرمایه خارجی هم مثل توتال که آمد چه کردند، درعینحال پس از برجام که گشایشی حاصلشده 10 تا 15 میلیارد دلار سرمایه آمده و حدود 50 میلیارد هم اعتبار در نظر گرفتهاند و میگویند سقف هم ندارد. ازنظر مالی مشکلات فراوانی داریم چون دو حقوق هم به شاغلان هم به صندوقهای بازنشستگی میدهیم و امسال 40 هزار میلیارد توان به صندوقهای بازنشستگی کمک شد.